Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
       

Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                                                                                                                                                                                          

Τ.Κ.: Αθήνα – 11525                                                                                                 Αθήνα, 31-1-13
Τηλ.:   2132035750-761                                                                                             Aρ.Πρωτ: 10
Φαξ:   2132035723
Ιστοσελίδα: http://oseade.blogspot.gr              Προς:  - Πρωτοβάθμιους Συλλόγους Εργαζομένων
Τηλ. Προέδρου: 6978485018                                           Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας
E-mail Προέδρου: n.varoychaki@gmail.com                                  
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6909612632                                                         
E-mail Γεν. Γραμ.: gabrielioannidis@gmail.com                                                  
                    
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Για άλλη μια φορά η τρικομματική συγκυβέρνηση έδειξε το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό της πρόσωπο, αυτή τη φορά ενάντια σε εκλεγμένους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Η ΟΣΕΑΔΕ καταγγέλλει την πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού και τρομοκρατίας της συγκυβέρνησης του «νόμου και της τάξης», η οποία δε δίστασε να χτυπήσει και να συλλάβει δεκάδες εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων, αντιμετωπίζοντας την παράσταση διαμαρτυρίας των συναδέλφων για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού κ. Βρούτση, ως τρομοκρατική ενέργεια!
          Καταγγέλλουμε επίσης την προβοκατόρικη σκηνοθεσία πρόκλησης «ζημιών και καταστροφών» στο γραφείο του υπουργού, όταν η σκηνοθεσία αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν, ως γραφείο τύπου, τα ΜΜΕ των εργολάβων – συνεταίρων της κυβέρνησης αλλά και από την κοινή λογική.
          Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης που συνεχίζεται μετά τις χουντικού τύπου επιστρατεύσεις και το χτύπημα των απεργιακών αγώνων, δείχνει και τον μοναδικό δρόμο που έχουμε μπροστά μας ως εργαζόμενοι: είναι ο δρόμος του μαζικού ανυποχώρητου αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των χαρατσιών, των απολύσεων, της φτώχειας, της ανεργίας, της καταστρατήγησης θεμελιακών εργασιακών κοινωνικών δικαιωμάτων όπως το οκτάωρο και η κοινωνική ασφάλιση, το δικαίωμα στην μόρφωση και την υγεία κ.λ.π.
Η ΟΣΕΑΔΕ καταδικάζει απερίφραστα τον αυταρχικό κατήφορο της συγκυβέρνησης και απαιτεί την απόσυρση όλων των χαλκευμένων κατηγοριών ενάντια στους εκλεγμένους αντιπροσώπους των εργαζομένων που «έστησαν» η κυβέρνηση και ο υπουργός της.


       Η Πρόεδρος                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας


Νατάσα Βαρουχάκη                                                                     Γαβριήλ Ιωαννίδης

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
       


Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                                                                                                                                                                                          


Τ.Κ.: Αθήνα – 11525                                                                                                  Αθήνα, 29-1-13
Τηλ.:   2132035750                                                                                                    Aρ.Πρωτ: 8
Φαξ:   2132035723
Ιστοσελίδα: http://oseade.blogspot.gr                    Προς:  - Πανελλήνια Ομοσπ. Δασοφυλάκων ΔΥ
Τηλ. Προέδρου: 6978485018                                               - Ομοσπονδία Δασοπόνων Ελλάδος ΔΥ
E-mail Προέδρου: n.varoychaki@gmail.com                       - Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων ΔΥ   
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6909612632                                                          
E-mail Γεν. Γραμ.: gabrielioannidis@gmail.com                                                    
                    
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καθώς η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους τόσο σε δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα κλιμακώνεται και ταυτόχρονα επιχειρείται το ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού και υπηρεσίας στο βωμό των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που αναζητούν νέα πεδία κερδοφορίας, η ανάγκη για τον συντονισμό της δράσης των εργαζομένων απέναντι στην πολιτική των μνημονίων και της εξαθλίωσης, είναι πιο επιτακτική παρά ποτέ.
Τα δασικά οικοσυστήματα, οι δασικές υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι σε αυτές, δεν θα μπορούσαν να έχουν διαφορετική μοίρα.  Εδώ και δεκαετίες το νομικό καθεστώς προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος και των δασών συρρικνώνεται, η δασική υπηρεσία έχει αποδυναμωθεί τόσο σε προσωπικό όσο και σε μέσα και παράλληλα με την ανάληψη των αρμοδιοτήτων αγροτικής ασφάλειας, αδυνατεί πλέον να επιτελέσει στοιχειωδώς των συνταγματικό της ρόλο, η διαχείριση και η ανάπτυξη των δασικών μας οικοσυστημάτων απουσιάζουν εδώ και χρόνια από την ασκούμενη δασική πολιτική, ενώ ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν ψηφίσει σωρεία δασοκτόνων διατάξεων προκειμένου να εξυπηρετηθεί η fast track ανάπτυξη υπέρ των λίγων.
Μέσα σ’ αυτό το τοπίο γενικευμένης αποδιοργάνωσης, η πολιτική ηγεσία υιοθετεί αποσπασματικά μέτρα για τη δήθεν προστασία των δασών, ενώ οι υπάλληλοι των δασικών υπηρεσιών (και όχι μόνο) στοχοποιούνται για όλες τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης και με το νέο πειθαρχικό καλούνται να απολογούνται ως επίορκοι (!!!!) και εν τέλει να «θυσιάζονται».   
Με πρωτοβουλία της ΟΣΕΑΔΕ και της ΠΟΔΔΥ συγκαλούμε σύσκεψη, την Παρασκευή 1-2-2013, στις 11.00 πμ, στα γραφεία της ΟΣΕΑΔΕ (Κατεχάκη 56) με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και των συντονισμό της δράσης μας ενόψει των σχεδιαζόμενων αλλαγών τόσο στις δασικές υπηρεσίες όσο και στο δημόσιο ευρύτερα.

Για ένα δημόσιο τομέα σύγχρονο, δημοκρατικό, στην υπηρεσία των αναγκών του λαού μας.

Για μια δασική υπηρεσία πραγματικό υπερασπιστή των δασικών οικοσυστημάτων. 


       Η Πρόεδρος                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας


Νατάσα Βαρουχάκη                                                                     Γαβριήλ Ιωαννίδης

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
       

Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                                                                                                                                                                                          

Τ.Κ.: Αθήνα – 11525                                                                                                  Αθήνα, 25-1-13
Τηλ.:   2132035750                                                                                                    Aρ.Πρωτ: 7
Φαξ:   2132035723
Ιστοσελίδα: http://oseade.blogspot.gr                                  Προς:
Τηλ. Προέδρου: 6978485018                                                             -ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ
E-mail Προέδρου: n.varoychaki@gmail.com                                     ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6909612632                                                    ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ
E-mail Γεν. Γραμ.: gabrielioannidis@gmail.com                                                    
                    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Η ΟΣΕΑΔΕ, καταγγέλλει την χουντικού τύπου  απόφαση της τρικομματικής εντολοδόχου κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό  και στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  διατάσσοντας παράλληλα και επέμβαση των ΜΑΤ.
Η κυβέρνηση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, η κυβέρνηση που καλεί στην μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων όταν δεν της είναι αρεστές,  αξιοποιώντας τους νόμους που ψήφισε, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την δικαιοσύνη και τα μέσα μαζικής «ενημέρωσης», επιχειρεί απροκάλυπτα πλέον να τσακίσει κάθε μορφής αντίσταση, να επιβάλλει την υποταγή στην πολιτική εξαθλίωσης του λαού χωρίς αντιρρήσεις, υπηρετώντας πιστά  τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας και  της διεθνούς τοκογκυφίας.
Δεν είναι τυχαίο που ο υπουργός της επιστράτευσης, την ώρα που πετσοκόβει μισθούς και συλλογικές συμβάσεις,  διαπραγματεύεται  νέα προίκα εκατοντάδων εκατομμυρίων για τους δήθεν αυτοχρηματοδοτούμενους μεγαλοεργολάβους των «δημοσίων» έργων. Γι’ αυτούς λεφτά υπάρχουν !
Η Τρομοκρατία που ασκείται σε όλα τα λαϊκά στρώματα και στην πλειοψηφία των εργαζομένων αποσκοπεί στην απόλυτη υποδούλωσή μας.  Το αδιάκοπο σφυροκόπημα των μέτρων υπό το προσχημα πάντα της σωτηρίας της χώρας,  αποσκοπεί στην ταχύτατη κινεζοποίηση των εργαζομένων και τη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού διακαιώματος. Τίποτε από όλα αυτά δε γίνεται για το καλό του λαού μας!

Η στάση των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων προκαλεί μόνο οργή, όταν διαπιστώνουμε ότι ακολουθούν ασθμαίνοντας και εκ των υστέρων, ενώ αρνούνται να οργανώσουν συντονισμένο πανεργατικό – πανυπαλληλικό  αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της εξαθλίωσης του λαού. Οι δηλώσεις του προέδρου της  ΓΣΕΕ περί αδυναμίας κάλυψης των «επίστρατων» δείχνουν ξεκάθαρα με ποιους είναι η «εργατική» γραφειοκρατία! Καλούμε την ΑΔΕΔΥ αλλά και τις άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου να πάρουν άμεσα απεργιακές πρωτοβουλίες συμπαράστασης στους συναδέλφους των ΜΜΜ, για το δικαίωμα στη δουλειά, την αξιοπρεπή αμοιβή, τις συλλογικές συμβάσεις και την σύγχρονη, φτηνή δημόσια μεταφορά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους  να μην φοβηθούν!  Με κοινό αγώνα, να αντισταθούμε, να οργανωθούμε και να εκφράσουμε  την αμέριστη αγωνιστική μας αλληλεγγύη. Να αντλήσουμε πείρα από τους παλιότερους αγώνες των ναυτεργατών που τσάκισαν επιστρατεύσεις, από τον αγώνα των χαλυβουργών και όσων αντιστέκονται, να μην υποκύψουμε  στην επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησης . Είμαστε  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μαζί τους!

Καλούμε τα πρωτοβάθμια Σωματεία των εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις  αλλά και όλους τους συναδέλφους,  σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και σε άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις συμπαράστασης  στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και του κλίματος τρομοκρατίας που καλλιεργεί η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

 Όλοι μαζί μπορούμε να  ανατρέψουμε την πολιτική που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα, το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.
Η ζωή και η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτα !




       Η Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας


Νατάσα Βαρουχάκη                                                            Γαβριήλ Ιωαννίδης

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΩΡΑΡΙΟ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
       

Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                                                                                                                                                                                          

Τ.Κ.: Αθήνα – 11525                                                                                                  Αθήνα, 21-1-13
Τηλ.:   2132035750                                                                                                    Aρ.Πρωτ: 4
Φαξ:   2132035723
Ιστοσελίδα: http://oseade.blogspot.gr                                  Προς:
Τηλ. Προέδρου: 6978485018                                                                   -ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ
E-mail Προέδρου: n.varoychaki@gmail.com                                 ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ     ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6909612632                                                           ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
E-mail Γεν. Γραμ.: gabrielioannidis@gmail.com                                                    
                    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι σε πολλές Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, οι Γεν. Γραμματείς προχωρούν στην έκδοση αποφάσεων σχετικά με την απογευματινή λειτουργία των δασικών υπηρεσιών, επικαλούμενοι την περσινή προεκλογική εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ. «Ενημερωθήκαμε» δε, από Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη λειτουργία των δασικών υπηρεσιών με πρόσχημα τα εκτεταμένα φαινόμενα λαθροϋλοτομιών.
Ενώ εδώ και δεκαετίες το νομικό καθεστώς προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος και των δασών συρρικνώνεται, ενώ η δασική υπηρεσία έχει εδώ και χρόνια αποδυναμωθεί τόσο σε προσωπικό όσο και σε μέσα και παράλληλα με την ανάληψη των αρμοδιοτήτων αγροτικής ασφάλειας, αδυνατεί πλέον να επιτελέσει στοιχειωδώς των συνταγματικό της ρόλο, ενώ  η διαχείριση και η ανάπτυξη των δασικών μας οικοσυστημάτων απουσιάζουν εδώ και χρόνια από την ασκούμενη δασική πολιτική, ενώ ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν ψηφίσει σωρεία δασοκτόνων διατάξεων, η όψιμα και υποκριτικά ευαίσθητη πολιτική ηγεσία, με πειραματισμούς και ημίμετρα συμβάλλει στην περαιτέρω αποδιοργάνωσή της δασικής υπηρεσίας για την οποία τελικά αναγκάζονται να απολογούνται και με το νέο πειθαρχικό δίκαιο να «τιμωρούνται» οι συνάδελφοι.
Η ΟΣΕΑΔΕ, εκφράζοντας το σύνολο των εργαζομένων στις δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, για τους οποίους η μόνη διοικητική λύση για την ενδυνάμωση του ρόλου της δασικής υπηρεσίας στην ουσιαστική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος βρίσκεται σε έναν σύγχρονο, ενιαίο και αποτελεσματικό Φορέα Δασοπροστασίας, με τον οποίο θα αντιμετωπιστούν συνολικά τα ζητήματα του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, η χρηματοδότηση, τα απαιτούμενα μέσα (προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, νομικό πλαίσιο κλπ),

·         καλεί την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να μην προχωρήσει σε νέες μεθοδεύσεις αλλαγής του τρόπου λειτουργίας των δασικών υπηρεσιών με μέτρα που λαμβάνονται «στο πόδι» και που η εμπειρία έχει δείξει ότι είναι απολύτως αναποτελεσματικά.
·         ζητά την οργάνωση του Φορέα Δασοπροστασίας που ενώ έχει αποφασιστεί εδώ και δεκαετίες, παραμένει στα συρτάρια.
·         καλεί τις οργανώσεις των δασικών υπαλλήλων στη συνδιαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου θέσεων για το ρόλο των δασικών υπηρεσιών.

       Η Πρόεδρος                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας


Νατάσα Βαρουχάκη                                                                     Γαβριήλ Ιωαννίδης