Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012

       
Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                                Αθήνα  21-3-2013
Τ.Κ.11525  Αθήνα                                                                                                            Αρ.πρωτ.:  23
Τηλ.:   2132035750
Φαξ:    2132035723                                                                Προς : ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ
Ιστοσελίδα: www.oseade.blogspot.com                                            ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Τηλ. Προέδρου: 6978485018                                                             ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
E-mail Προέδρου: n.varoychaki@gmail.com                                      ΕΛΛΑΔΑΣ- ΜΕΛΗ της ΟΣΕΑΔΕ
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6909612632
E-mail Γεν. Γραμ.: gabrielioannidis@gmail.com



Σας ενημερώνουμε ότι ενεργοποιήθηκε ο νέος τραπεζικός λογαριασμός της Ομοσπονδίας στην τράπεζα Eurobank, με IBAN GR110260440030100386374 και σας υπενθυμίζουμε ότι κατόπιν απόφασης της Προσωρινής Διοίκησης της ΟΣΕΑΔΕ κατά την 1η συνεδρίαση του ΔΣ την 14η Δεκεμβρίου 2012, οι σύλλογοι-μέλη έχουν την υποχρέωση καταβολής εφάπαξ εγγραφής-εισφοράς ύψους 250€.
Κατά την ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης η προκαταβολή της εξάμηνης συνδρομής στην ΟΣΕΑΔΕ των συλλόγων-μελών της. Ο τρόπος υπολογισμού είναι 0,50 λεπτά ανά εγγεγραμμένο μέλος επί 6 μήνες.
Στην περίπτωση που τα μέλη της Προσωρινής Διοίκησης της ΟΣΕΑΔΕ έχουν επιβαρύνει τα πρωτοβάθμια σωματεία τους με δαπάνες μετακίνησης για τη συμμετοχή σε ΔΣ της Ομοσπονδίας ή σε Γ.Σ. συλλόγων εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, αυτά τα έξοδα θα συμψηφιστούν με την παραπάνω οικονομική υποχρέωση των συλλόγων.
Παρακαλούνται τα μέλη της Προσωρινής Διοίκησης να υποβάλλουν άμεσα με αίτησή τους προς την ΟΣΕΑΔΕ, καταστάσεις οδοιπορικών εξόδων και μετακινήσεων με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρωτότυπα, κοινοποιούμενες στους πρωτοβάθμιους συλλόγους τους.
Οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι-μέλη της ΟΣΕΑΔΕ παρακαλούνται, ενόψει του Συνεδρίου στις 23-24 Μαΐου, για την υποβολή αντιγράφου του μητρώου μελών τους και την άμεση καταβολή των οικονομικών τους υποχρεώσεων κατόπιν του σχετικού συμψηφισμού.  


                  Η Πρόεδρος                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας


Νατάσα Βαρουχάκη                                                         Γαβριήλ Ιωαννίδης

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
       
Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                           Αθήνα  4-3-2013
Τ.Κ.11525  Αθήνα                                                                                                            Αρ.πρωτ.:  20
Τηλ.:   2132035750
Φαξ:    2132035723                                                                Προς : ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ
Ιστοσελίδα: www.oseade.blogspot.com                                            ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Τηλ. Προέδρου: 6978485018                                                        ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
E-mail Προέδρου: n.varoychaki@gmail.com                                                 ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6909612632
E-mail Γεν. Γραμ.: gabrielioannidis@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

Ενόψει της «αξιολόγησης» των δομών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη από την Α.Δ. Αττικής, η Προσωρινή Διοίκηση της ΟΣΕΑΔΕ στο ΔΣ της 1ης Μάρτη 2013, κατέληξε ομόφωνα στα εξής συμπεράσματα:
Η «βαθιά αναμόρφωση» του Δημοσίου συνδέεται άμεσα με την διατρανωμένη πρόθεση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον πλέον επίσημο τρόπο (δηλώσεις Μανιτάκη στη Βουλή) για τη διατήρηση στο δημόσιο μόνο όσων υπηρεσιών δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αναλάβουν οι ιδιώτες και με την επίσης εκπεφρασμένη απαίτηση της Τρόικα Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Ευρωπαϊκής Τράπεζας-ΔΝΤ προκειμένου να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα στο Μνημόνιο για τις 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015.
Βασικό εργαλείο για την υλοποίηση των παραπάνω καταστροφικών πολιτικών είναι η «αξιολόγηση» δομών και προσωπικού που ολοκληρώθηκε για τα περισσότερα υπουργεία, προκαλώντας μείωση των δομών άνω του 50% και σημαντική μείωση των οργανικών θέσεων και που τώρα εφαρμόζεται σε δήμους και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
Ø       Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αξιολόγηση αυτή εξυπηρετεί την γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, είναι προσχηματική και έρχεται να «δικαιολογήσει» προειλημμένες αποφάσεις.
Ø       Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αξιολόγηση και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων θα έχει ως επίπτωση την μείωση δ/νσεων και τμημάτων, τη μείωση οργανικών θέσεων και εν τέλει τις απολύσεις.
Εξάλλου καμία  αξιολόγηση δεν είναι ουδέτερη, καθώς  τα κριτήρια στα οποία βασίζεται καθορίζονται αυστηρά από τον σκοπό που καλείται να εξυπηρετήσει. Όταν ο πραγματικός στόχος είναι η δημιουργία ενός κράτους τροχονόμου των ελληνικών και ξένων μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και επενδύσεων και όχι ενός σύγχρονου μηχανισμού για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και την προστασία του περιβάλλοντος, η αξιολόγηση και τα αποτελέσματά της θα εξυπηρετούν τον παραπάνω σκοπό.  
Το δήθεν «σύγχρονο επιτελικό κράτος» που έχει ήδη αρχίσει να στήνεται από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, δείχνει το αποκρουστικό του πρόσωπο τόσο προς τους εργαζόμενους (εφεδρεία, διαθεσιμότητα, πειθαρχικό δημοσίων υπαλλήλων) όσο και προς τον λαό που καλείται πλέον να πληρώσει πανάκριβα το ξεπούλημα των εθνικών δρόμων με τα πανάκριβα διόδια, την ιδιωτική υγεία και ασφάλιση, τα διάφορα ενεργειακά πιστοποιητικά για τις κατοικίες κλ.π.
                 Ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος συνάδελφος, δεν πρέπει να διατηρεί καμία αυταπάτη για όσα περιμένουν τους εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στο αμέσως επόμενο χρονικό.
  • Οι πραγματικές προθέσεις της συγκυβέρνησης έχουν αποτυπωθεί επισήμως στους προϋπολογισμούς των υπηρεσιών για τις μισθοδοσίες του 2013 αφού σε όλες ανεξαιρέτως τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις είναι ελλειμματικοί, συνολικά κατά κάποια εκατομμύρια ευρώ – κυνική ομολογία των απολύσεων που έρχονται.
  • Έχουν επίσης αποτυπωθεί στην υπουργική απόφαση για τη κινητικότητα, από την οποία προκύπτει ότι κανένας υπάλληλος δεν θα διατεθεί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για να καλυφθούν τα τεράστια κενά στις υπηρεσίες μας μετά τον Καλλικράτη, τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων και τη διαθεσιμότητα. 
  • Έχουν αποκαλυφθεί με το συνεχιζόμενο ψέμα του δήθεν υπερτροφικού ελληνικού δημοσίου όταν βρισκόμαστε πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (κάτω από 10% πλέον).

Με βάσει τα παραπάνω, η ΟΣΕΑΔΕ δηλώνει την συνολική αντίθεσή της με τα κυβερνητικά σχέδια.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ την αξιολόγηση ως όχημα για τις προαποφασισμένες απολύσεις  και την εκχώρηση δημόσιων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα.
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ σε καμία διαδικασία που αφορά την υλοποίηση της αξιολόγησης δομών και προσωπικού.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για να μην περάσει καμία απόλυση, να μπλοκαριστεί η κατάργηση οργανικών θέσεων και υπηρεσιών.
ΚΑΛΟΥΜΕ τα μέλη μας να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τις σχετικές διαδικασίες, να μην γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα της συγκυβέρνησης.

Η ΟΣΕΑΔΕ καλεί τους συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας να προχωρήσουν άμεσα σε διαδικασίες ενημέρωσης των συναδέλφων (έκτακτες γενικές συνελεύσεις, περιοδείες κλπ) σχετικά με τις επικείμενες εξελίξεις καθώς και να αναλάβουν όπου είναι δυνατό κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες με  σωματεία από άλλους χώρους ( π.χ. ΟΤΑ , Περιφέρειες κ.λ.π.).

                Καλούμε τέλος την ΑΔΕΔΥ

·                     Να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα, στους συναδέλφους και στον ελληνικό λαό.
·                     Να οργανώσει πολύμορφο αγώνα διαρκείας των εργαζομένων στο δημόσιο απέναντι στις αξιολογήσεις και στις απολύσεις, αντί να συστήνει Κοινές Ομάδες με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τους εφαρμοστές των πολιτικών της.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ



      Η Πρόεδρος                                                   Ο  Γεν.Γραμματέας

                
Νατάσα Βαρουχάκη                                             Γαβριήλ Ιωαννίδης