Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
       


          Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                                                                                                                                                                                


Τ.Κ.: Αθήνα – 11525                                                                                           Αθήνα, 18-09-13
Ιστοσελίδα:www.oseade.blogspot.com                                                               A.Π : 90
Τηλ. Προέδρου: 6976437399                                                                  
E-mail Προέδρου: des_arxonti@yahoo.gr                                                    ΠΡΟΣ
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6978621129                                                 Α΄ Βάθμιους Συλλόγους
E-mail Γεν. Γραμ.: theoharisan@gmail.com                                             μέλη μας
                                                                                                             ΜΜΕ                      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καταγγέλλουμε την  εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου, χτες στο Κερατσίνι από  τους θρασύδειλους φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
Καταγγέλλουμε την οργανωμένη  δολοφονική επίθεση της ναζιστικής φασιστικής Χρυσής Αυγής σε βάρος μελών της ΚΝΕ και του  ΚΚΕ , πρωτοπόρα  συνδικαλιστικά στελέχη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα την προηγούμενη Πέμπτη.
Καταγγέλλουμε τους απόγονους του Χίτλερ για την τραμπουκική επίθεση στους συγγενείς των θυμάτων του Μελιγαλά από τη Ναζιστική θηριωδία.
Τα μεταφερόμενα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής θέλουν να τρομοκρατήσουν όλους εκείνους που αγωνίζονται , όλους εκείνους που αντιστέκονται για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα . 
Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής, χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές,   αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στην βάρβαρη πολιτική. Παρουσιάζεται ως δήθεν αντισυστημική δύναμη , ενώ υπηρετεί  με τον καλύτερο τρόπο τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές.
Δεν θα τους περάσει. Ο λαός έχει την δύναμη να τους τσακίσει.
Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. 
Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση για να τους πετάξει έξω, αυτούς και την σάπια ιδεολογία τους, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο.


            Η Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας



     Δέσποινα Αρχοντή                                 Αντώνης Θεοχάρης 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
(AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)
Επτανήσου 35
84100 Ερμούπολη
Σύρος

Πρόεδρος    :
Χαρ. Ζεπάτος
'              :
2281360257
7               :
2281085090
*              :
hzepatos@gmail.con
Γραμματέας :
Ειρ. Πετράκη
'              :
2132026819
*              :
e.petraki@apdaigaiou.gov.gr
Ιστολόγιο : http://apdaigaiou.blogspot.com

 
Θέμα : Καταγγελία των   δολοφόνων της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής»

Το Δ.Σ. Του  Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΝΑ (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου) καταγγέλλει  την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου μουσικού και μεταλλεργάτη, χτες στο Κερατσίνι από τους θρασύδειλους φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
Οι ίδιοι μπράβοι της εργοδοσίας, μια βδομάδα μετά την οργανωμένη  δολοφονική επίθεση  σε βάρος μελών της ΚΝΕ και  του  ΚΚΕ , προκειμένου, κατά την δήλωσή του εκπροσώπου τους Κασιδιάρη  «να καθαρίσουν το Πέραμα από το καρκίνωμα του ΠΑΜΕ», λίγες μέρες μετά την   τραμπούκικη  επίθεση στους συγγενείς των θυμάτων του Μελιγαλά από τη Ναζιστική θηριωδία, άρχισαν και τις εκτελέσεις κοινωνικών αγωνιστών.
Είχαν προηγηθεί  μια σειρά δολοφονικές επιθέσεις σε ανήμπορους μετανάστες και κοινωνικούς αγωνιστές, προφανώς για να εκπαιδευτούν τα καθάρματα των ταγμάτων εφόδου που διαθέτει η ναζιστική οργάνωση.
Τα μεταφερόμενα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν όλους εκείνους που αγωνίζονται , όλους εκείνους που αντιστέκονται για να μην περάσουν τα  αντιλαϊκά μέτρα, όλους εκείνους που δεν σκύβουν το κεφάλι για να περάσει η βάρβαρη πολιτική συγκυβέρνησης - εργοδοσίας – Ευρ. Ένωσης . 
Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής, τα μεταφερόμενα Τάγματα Εφόδου, χτυπούν  σε εργατικές λαϊκές γειτονιές,   αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου.
Οι ναζιστές δολοφόνοι αυτοπαρουσιάζονται αλλά και προβάλλονται από τους μηχανισμούς των αφεντικών τους ως δήθεν αντισυστημική δύναμη , ενώ υπηρετούν με τον με τον καλύτερο τρόπο τα αφεντικά τους , βιομηχάνους και  εφοπλιστές.
Δεν θα τους περάσει. Ο λαός, το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, έχει την δύναμη να τους τσακίσει.
   Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. 
   Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση για να τους πετάξει έξω, αυτούς και την σάπια ιδεολογία τους, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο.
Καμιά ανοχή στον φασισμό και το σύστημα που τον «γεννάει» !


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΧΑΡΗΣ ΖΕΠΑΤΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΕΙΡ. ΠΕΤΡΑΚΗ


Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18 & 19 Σεπτέμβρη

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
       

          Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                                                                                                                                                                                

Τ.Κ.: Αθήνα – 11525                                                                                           Αθήνα, 13-09-13
Ιστοσελίδα:www.oseade.blogspot.com                                                               A.Π : 89
Τηλ. Προέδρου: 6976437399                                                                  
E-mail Προέδρου: des_arxonti@yahoo.gr                                                    ΠΡΟΣ
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6978621129                                                 Α΄ Βάθμιους Συλλόγους
E-mail Γεν. Γραμ.: theoharisan@gmail.com                                             μέλη μας                       

OΛΟΙ στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18 & 19 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Η επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου εντείνεται. Η κινητικότητα, η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις αποτελούν βασικά εργαλεία τους για να γίνουμε λιγότεροι, πιο φτωχοί και πιο ευέλικτοι, για να χτυπηθεί το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, στη δουλειά με δικαιώματα. Δεν έχει σημασία ποιοι βρίσκονται σήμερα και ποιοι όχι στις λίστες της διαθεσιμότητας, κινητικότητας. Δεν έχει σημασία ότι δεν ξεκίνησαν από τους δικούς μας χώρους. Σημασία έχει ότι τα μέτρα αυτά χτυπάνε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, χτυπάνε όλη την εργατική τάξη, χτυπάνε όλα τα λαϊκά στρώματα, που χρειάζονται δημόσιες υπηρεσίες σύγχρονες, αναβαθμισμένες στην υπηρεσία τους. 
Η συγκυβέρνηση  Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει για το λεγόμενο «πρωτογενές πλεόνασμα» του κρατικού προϋπολογισμού που ανακάλυψαν, στηριζόμενοι   στη λογιστική απεικόνιση των κρατικών εσόδων και δαπανών, αποσιωπώντας με τον πλέον προκλητικό τρόπο ότι το «πλεόνασμα των 2,9 δισ.» είναι αποτέλεσμα της οικονομικής αφαίμαξης των εργαζομένων και της χρεωκοπίας της πλειοψηφίας των λαϊκών νοικοκυριών.
Όσο το πρωτογενές πλεόνασμα θα αυξάνεται και θα πανηγυρίζει η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμάζονται για ακόμη πιο σκληρά μέτρα που θα τους επιβάλουν.
Σίγουρα το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό θα αυξάνεται όταν θα ολοκληρώνονται  οι απολύσεις 15.000 υπαλλήλων (4.000 το 2013 και 11.000 το 2014) και οι διαθεσιμότητες 25.000 συναδέλφων μέχρι το Δεκέμβρη. Όταν στο όνομα των λεγόμενων αναδιαρθρώσεων του Δημοσίου, θα κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, θα πωλείται η δημόσια περιουσία σε όλους τους αετονύχηδες καπιταλιστές, θα καταργείται κάθε υποχρέωση του κράτους να παρέχει τις ελάχιστες κοινωνικές παροχές ακόμη και στα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).  Όσο θα παίρνονται νέα αντιλαϊκά μέτρα εχθρικά προς τους εργαζόμενους. Ήδη ετοιμάζουν νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο  που θα τσακίζει και άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί στην ουσία το ΕΦΑΠΑΞ και άλλα. Όσο η παιδεία θα ιδιωτικοποιείται και οι γονείς θα  πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη  για να έχουν τα παιδιά τους την απαραίτητη μόρφωση. Όσο το σχολείο πλέον θα γίνεται πιο ταξικό και τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών δεν θα μπορούν να τελειώσουν το Γενικό Λύκειο.
Γενικά θα αυξάνεται το «πλεόνασμα» στον κρατικό προϋπολογισμό όσο η κυβέρνηση θα προσπαθεί να «νοικοκυρέψει» το Δημόσιο Τομέα.
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ακόμη και το έχει κάνει σημαία, ότι έρχεται ανάπτυξη και θα ωφεληθεί ο λαός. Δεν μας λέει όμως ανάπτυξη από ποιόν και για ποιόν.
Ανάπτυξη είχαμε και προ κρίσης και είδαμε που μας φθάσανε. Μιλάνε για ανάπτυξη που θα στηρίζεται στα αποκαΐδια των εργασιακών δικαιωμάτων και θα συνοδεύεται από τη μόνιμη επωδό : «ενίσχυση της πολιτικής σταθερότητας και της κοινωνικής συνοχής», που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να ρίξουν το ύψος των απαιτήσεών τους, πρέπει να πάψουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν. Δυστυχώς οπαδοί αυτής της θεωρίας δεν είναι μόνο τα κόμματα της συγκυβέρνησης , αλλά και κόμματα που θέλουν να λέγονται προοδευτικά και αριστερά. 
Όλοι αυτοί οι θιασώτες της ανταγωνιστικότητας και της υγιούς ή μη επιχειρηματικότητας, ας μας εξηγήσουν γιατί , ενώ ο παραγωγικός πλούτος και το επίπεδο ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων, της επιστήμης και της τεχνικής είναι σε ασύγκριτα επίπεδα σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες , η ζωή , οι συνθήκες δουλειάς , το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων ακολουθεί αντίστροφη πορεία ;  

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,
Σήμερα όσο ποτέ, είναι αναγκαία η ανασύνταξη  του συνδικαλιστικού κινήματος. Σήμερα χρειαζόμαστε ένα κίνημα ικανό να παλεύει με γραμμή πάλης και συμμαχιών που δεν θα περιορίζεται μόνο στην αντιμετώπιση των συνεπειών της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά θα παλεύει και ενάντια στη μήτρα που την γεννάει, και που θα ανοίγει την προοπτική για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, πράγμα που προϋποθέτει γραμμή ρήξης και ανατροπής με τα μονοπώλια, τα κόμματα και τους μηχανισμούς που το υπηρετούν.
Εμπόδιο σ’ αυτή τη γραμμή συσπείρωσης και πάλης είναι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Είναι οι πράσινοι, οι μπλε αλλά και οι ροζ συνδικαλιστικές ηγεσίες που εγκλωβίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα στην υποταγή της ταξικής συνεργασίας, στους σχεδιασμούς της Ε.Ε και των κυβερνήσεων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαλλαγούν από αυτόν τον συνδικαλισμό, που μετατρέπει τα συνδικάτα σε μηχανισμό συνδιαλλαγής με την εργοδοσία και τους κρατικούς μηχανισμούς και τα εμπλέκει στις διαχειριστικές λογικές του συστήματος και την εναλλαγή των αστικών κυβερνήσεων.
Σήμερα χρειάζεται ενιαία πάλη ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της αστικής τάξης. Όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, να παλέψουμε για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας, ενάντια στις συνέπειες που μας φορτώνει το κεφάλαιο για να ξεπεράσει τη καπιταλιστική οικονομική του κρίση.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·        Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν ένα μέρος των απωλειών μας.
·        Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια για όλους.
·        Καμία ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημοσίων κοινωνικών υπηρεσιών σε ιδιώτες.
·        Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Όχι στην κατάργηση των επικουρικών ταμείων, στην εκποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, στη νέα προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών και στη νέα μείωση των συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και επιστροφή των λεηλατημένων αποθεματικών των Ταμείων.
·        Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Όχι στη φοροληστεία και όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο, αντί 15% που είναι σήμερα.   

            Καλούμε κάθε συνάδελφο που έχει συνειδητοποιήσει ότι άλλος δρόμος, πέρα από τον δρόμο του αγώνα δεν υπάρχει, να κάνει την 48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία δική του υπόθεση. 

Μαζικά, αγωνιστικά δίνουμε τη δική μας απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ και κεφαλαίου.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ !
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!

ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού.

            Η Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας


     Δέσποινα Αρχοντή                                 Αντώνης Θεοχάρης 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
       


          Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                                                                                                                                                                                


Τ.Κ.: Αθήνα – 11525                                                                                                 Αθήνα, 9-09-13
Τηλ.:   2132035750                                                                                                    AΠ : 88
Φαξ:   2132035723
Ιστοσελίδα:www.oseade.blogspot.com                                                     Προς: Ε.Ε.  της ΑΔΕΔΥ
Τηλ. Προέδρου: 6976437399                                                                    
E-mail Προέδρου: des_arxonti@yahoo.gr                                              
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6978621129                                                       
E-mail Γεν. Γραμ.: theoharisan@gmail.com                                        



 ΘΈΜΑ : Εγγραφή της Ομοσπονδίας  μας στην ΑΔΕΔΥ


Η ΟΣΕΑΔΕ ιδρύθηκε το 2012 και πραγματοποίησε το 1ο Συνέδριο 30-31 Μάη 2013.
Μέλη της ομοσπονδίας είναι 8 πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε σύνολο 12 Συλλόγων που υπάρχουν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
Πριν την ίδρυση της ΟΣΕΑΔΕ οι περισσότεροι Σύλλογοι ήταν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφέρειας  ΠΟΣΥΠ ( τώρα ΠΟΣΥΑΔ ).
 Ο αυταρχικός αντιδημοκρατικός τρόπος λειτουργίας της πλειοψηφίας της ΠΟΣΥΠ , όπως περιγράφεται παρακάτω , ανάγκασε 5 πρωτοβάθμιους Συλλόγους μέλη της ( Αττικής , Β. Αιγαίου , Ν. Αιγαίου , Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου )  , να διαγραφούν από μέλη της Ομοσπονδίας , μετά από τις ομόφωνες  αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων και να προχωρήσουν  στην  ίδρυση της νέας Ομοσπονδίας .
Μετά την ίδρυση της ΟΣΕΑΔΕ ,διαγράφθηκαν από την ΠΟΣΥΠ άλλοι 3 Σύλλογοι ( Κρήτης , Ηπείρου και Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας ) και εντάχθηκαν στην ΟΣΕΑΔΕ παίρνοντας μέρος και στο 1ο Τακτικό Συνέδριο μας 30-31 Μάη 2013.

Οι λόγοι αποχώρησης Συλλόγων από την ΠΟΣΥΠ (ΠΟΣΥΑΔ ) ήταν:
1) Ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός και εκφυλιστικός τρόπος λειτουργίας της Ομοσπονδίας, απαξιώνοντας εντελώς τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, στερώντας τα το δικαίωμα του ελέγχου της Ομοσπονδίας.
2) Από 2001 που λειτουργεί η ΠΟΣΥΠ , όλοι οι Σύλλογοι μέλη της πλήρωναν κανονικά τις οικονομικές συνδρομές , περιλαμβανομένου και του ποσοστού που αναλογούσε για την ΑΔΕΔΥ.  Όμως το μονοπαραταξιακό προεδρείο της ΠΟΣΥΠ, ποτέ δεν απέδιδε τις συνδρομές της προς την ΑΔΕΔΥ παρά τις παρατεταμένες οχλήσεις των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων μελών της και πολλών συνέδρων στα τελευταία συνέδρια . Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μετά το 2001 , ποτέ δεν έγιναν ( και δίκαια ) δεκτοί στα συνέδρια της  ΑΔΕΔΥ οι αντιπρόσωποι της ΠΟΣΥΠ.   
3) Προχώρησαν σε διορισμό από τα δικαστήρια Διοικητικού Συμβουλίου μόλις έληξε η τελευταία εκλεγμένη Διοίκηση

4) Το τελευταίο που ξεχείλισε το ποτήρι και εξόργισε όλους τους εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ( πρώην Περιφέρειες ) , το δοτό Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΥΠ προχώρησε σε συνέδριο ( 7-8 Φλεβάρη 2012 ) για τη νομιμοποίησή του , με τη συμμετοχή 17 συνέδρων από 3 Συλλόγους. Αποφάσισε   δε και   τροποποίηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας , εκφυλίζοντας κάθε έννοια συνδικαλιστικής πρακτικής..
Η απαξίωση της ΠΟΣΥΠ και κατ’ επέκταση γενικά του συνδικαλισμού στα μάτια των εργαζομένων , ανάγκασε καταρχήν  τα 5 και στη συνέχεια τα 8 Πρωτοβάθμια Σωματεία, να πάρουν την πρωτοβουλία και να βγουν   από το τέλμα που είχαν οδηγηθεί τα πράγματα στα συνδικαλιστικά δρώμενα των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων  , και να περισωθεί η αξιοπρέπεια τουλάχιστον όσων πιστεύουν ακόμη ότι είναι αναγκαία η συνδικαλιστική έκφραση σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα με όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα.
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ
Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο στις 23 Μάη 2013 ( 6 μέρες πριν το 1ο τακτικό συνέδριο )  υπέβαλε αίτηση εγγραφής στη ΑΔΕΔΥ μαζί με όλα τα δικαιολογητικά.
Στο  συνέδριο που έγινε στην Αθήνα , μετά από πρόσκλησή μας , παραβρέθηκε και χαιρέτησε εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ , καθώς δε παρακολούθησε και έλεγξε τη νομιμότητα του συνεδρίου και εκπρόσωπος της Επιτροπής Πιστοποίησης της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να πιστοποιηθούν και οι αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Το Συνέδριο (30-31 Μάη 2013)  επικύρωσε την απόφαση του Δ.Σ  της ΟΣΕΑΔΕ να υποβάλει αίτηση προς την ΑΔΕΔΥ για εγγραφή στα μητρώα μελών της.

            Μέχρι σήμερα αν και έχουν περάσει οι 2 μήνες από την αίτηση εγγραφής μας στα μητρώα μελών της ΑΔΕΔΥ , δεν πήραμε καμία απάντηση  όπως προβλέπεται από το καταστατικό της ΑΔΕΔΥ ( άρθρο 6 και 7) , για να ασκήσουμε από την μεριά μας όλα τα μέσα ακόμη και ένδικα..
 Από τις μέχρι σήμερα συναντήσεις μας με το προεδρείο της Ε.Ε , διαπιστώσαμε ότι , από τη μια  μεν δεν είναι στις προθέσεις τους και την φιλοσοφία τους ο αποκλεισμός ομοσπονδιών από την ΑΔΕΔΥ , από την άλλη όμως προβάλλονται διάφορα ανεδαφικά επιχειρήματα με διάφορα προσχήματα, που έχουν ως σκοπό τον αποκλεισμό των 5 αντιπροσώπων της ΟΣΕΑΔΕ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Επιχείρημα 1ο
 Η Ομοσπονδία μας δεν είναι νέα και θεωρείται συνέχεια της ΠΟΣΥΠ ( τώρα ΠΟΣΥΑΔ), και ότι η δημιουργία μας είναι τέχνασμα για να μην πληρωθούν οι οφειλόμενες συνδρομές προς την ΑΔΕΔΥ. Αφού θεωρείται συνέχεια της ΠΟΣΥΠ άρα φορτώνεται και όλες τις υποχρεώσεις κυρίως οικονομικές προς την ΑΔΕΔΥ που είναι μέλος της.

Εδώ σκόπιμα παραβλέπεται μία στεγνή αλήθεια. Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις σήμερα υφίστανται και λειτουργούν 2 Ομοσπονδίες . Η άποψη ότι η ΠΟΣΥΠ ( ΠΟΣΥΑΔ ) είναι ανενεργή δεν υφίσταται . Παραμένει μέλος της ΑΔΕΔΥ χωρίς να έχει διαγραφεί από τα μητρώα των μελών της ΑΔΕΔΥ όπως προβλέπεται από καταστατικό της ( άρθρο 11 Διαγραφή Μελών ).

Σας γνωρίζουμε ότι η ΠΟΣΥΠ ( ΠΟΣΥΑΔ ) δεν αυτοκαταργήθηκε .
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομολογία υπάρχουν 4 γενικές κατηγορίες τρόπων διάλυσης σωματείου : α) την εκούσια διάλυση , εκείνη δηλαδή που αποφασίζεται από τη γ.σ αυτού, β) την καταστατική διάλυση , εκείνη δηλ. που επέρχεται στις περιπτώσεις που σαφώς ορίζει το καταστατικό , γ) την αυτόματη διάλυση , δηλ. εκείνη που επέρχεται με τη μείωση του ελάχιστου αριθμού των μελών του σωματείου κάτω από ένα ορισμένο όριο , και δ) την δικαστική διάλυση , δηλ. εκείνη που κηρύσσεται με δικαστική απόφαση , εφ’ όσον συντρέχει ένας από τους περιοριστικώς απαριθμούμενους στην Α.Κ  105 λόγους.
Μέχρι σήμερα δεν διαλύθηκε η ΠΟΣΥΠ ( τώρα ΠΟΣΥΑΔ ) , αλλά συνεχίζει να υφίσταται και να λειτουργεί κανονικά, και αν δείτε στο διαδίκτυο το τελευταίο δελτίο τύπου έχει ημερομηνία 15 Ιούλη 2013.

Και οι 2 Ομοσπονδίες ΟΣΕΑΔΕ και ΠΟΣΥΠ ( ΠΟΣΥΑΔ ) έχουν αποκτήσει η κάθε μία
χωριστά νομική προσωπικότητα , με χωριστή δικαστική απόφαση που έχει εγκριθεί τελεσιδίκως το καταστατικό  τους και έχουν εγγραφή στα οικεία βιβλία του Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την Α.Κ 83.

Επιχείρημα 2ο .

Η αίτηση εγγραφής της ΟΣΕΑΔΕ στην ΑΔΕΔΥ υποβλήθηκε πριν το 1ο τακτικό συνέδριο και άρα είναι άκυρη , και σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση εγγραφής δεν μπορούν να συμμετάσχουν οι 5  νόμιμα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ , και ότι απαιτείται νέο συνέδριο της ΟΣΕΑΔΕ για την εκλογή νέων αντιπροσώπων για την ΑΔΕΔΥ.

Εμείς πιστεύουμε ότι αποτελεί  πρόφαση η παραπάνω αιτιολογία .

Α) Η αίτηση εγγραφής υποβλήθηκε μεν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας , πριν το συνέδριο, αλλά παραβλέπεται σκόπιμα η απόφαση του 1ου Τακτικού της Συνεδρίου ( 30-31 Μάη 2013 ) που επικύρωσε ομόφωνα την απόφαση του Δ.Σ.

Β) Η άποψη για νέο συνέδριο για την εκλογή αντιπροσώπων για την ΑΔΕΔΥ , πιστεύουμε ότι αποσκοπεί  πάλι στον αποκλεισμό της Ομοσπονδία μας από το συνέδριο , αφού γνωρίζετε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο ή σχεδόν ανέφικτο , καθαρά για οικονομικούς λόγους ( ήδη το ταμείο μας είναι στα όριά του και αν πληρώσουμε και το δικαίωμα εγγραφής μας που δεν γνωρίζουμε το ποσό , μάλλον θα είναι αρνητικό ). Στην ουσία δεν θα αλλάξει και τίποτα . Αλήθεια , τι θα αλλάξει από ένα νέο συνέδριο όταν το προηγούμενο έγινε πριν από λίγο καιρό ;
Επειδή κάποιοι υπερθεματίζουν την νομιμότητα , θα τους θυμίσουμε ότι τα συνδικαλιστικά προβλήματα δεν πρέπει να λύνονται στα δικαστήρια , γιατί αυτό αποτελεί οπισθοδρόμηση του συνδικαλιστικού κινήματος .
Καλές είναι και οι τυπικότητες για την δήθεν τήρηση του καταστατικού , αλλά δεν πρέπει να παραβλέπεται και να χάνεται η ουσία. Και η ουσία είναι ότι η Ομοσπονδία μας που η ίδρυσή της ήταν επιλογή των ίδιων των εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις , είναι νομότυπη , δεν έχει καμία σχέση με την υφιστάμενη ΠΟΣΥΠ ( ΠΟΣΥΑΔ ) , πραγματοποίησε το 1ο της Τακτικό Συνέδριο  , νομιμοποιήθηκε και από την ΑΔΕΔΥ , που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δ.Σ να παραστεί στο συνέδριο να χαιρετήσει , να  ελέγξει την νομιμότητα των διαδικασιών και να πιστοποιήσει τους  αντιπροσώπους  που θα εκλεγούν για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Κάθε προσπάθεια που θα έχει ως σκοπό να μην κάνετε δεκτή την αίτηση εγγραφής μας, και να αποκλείσετε τους 5 νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους μας από το επικείμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ , με διάφορα επίπλαστα επιχειρήματα , όχι μόνο θα μας βρει απέναντι , αλλά θα εκπέσετε στη συνείδηση των εργαζομένων όχι μόνο στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις αλλά σε όλο τον δημοσιοϋπαλληλικό  κόσμο και όχι μόνο.
Επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε όλα τα  μέσα , ακόμη και τα ένδικα , προκειμένου να εκφραστεί στο συνέδριό σας και η φωνή των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
Σήμερα που η βάρβαρη επίθεση της συγκυβέρνησης καθημερινά θα οξύνεται, , απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε η σφυρηλάτηση και η ενότητα όλων των εργαζομένων .
 Ζητάμε την άμεση εγγραφή μας στα μητρώα μελών της ΑΔΕΔΥ με πλήρη δικαιώματα.



     Η Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας



Δέσποινα Αρχοντή                                           Αντώνης Θεοχάρης