Κυριακή 1 Μαΐου 2016

1η ΜΑΗ


Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα 2015


Στον διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα 2015 (European Public Sector Award 2015 | EPSA 2015), το έργο «Ο Οδηγός του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου» | www.politis.gov.gr διακρίθηκε με το βραβείο “Best Practice” στην κατηγορία έργων ευρωπαϊκής, εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας.
Στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η απονομή των Ευρωπαϊκών Βραβείων Δημοσίου Τομέα 2015 του European Institute of Public Administration (EIPA).
Ο φετινός διαγωνισμός με τίτλο: «Ο δημόσιος τομέας ως εταίρος για μια καλύτερη κοινωνία» διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (European Institute of Public Administration | EIPA), το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει έδρα το Μaastricht. (http://www.epsa2015.eu).
Η βράβευση αυτή αποτελεί κορυφαία διάκριση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς ο εν λόγω διαγωνισμός είναι ο πιο σημαντικός διαγωνισμός για έργα του δημοσίου τομέα και έχει ως στόχο να αναδείξει τις πιο καινοτόμες, αποτελεσματικές και αποδοτικές δράσεις ή έργα, τα οποία αποτελούν καλό παράδειγμα για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και ευρύτερα για όλες τις χώρες του κόσμου.
Στον φετινό διαγωνισμό έγιναν αποδεκτά για αξιολόγηση συνολικά 266 έργα και δράσεις από 36 ευρωπαϊκές χώρες και ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Διακρίθηκαν συνολικά, ως «καλές πρακτικές» 64 έργα.
Ο «Οδηγός του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου» είναι το μοναδικό ελληνικό έργο, που διακρίθηκε στην κατηγορία έργων ευρωπαϊκής, εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας και ακόμη είναι το μοναδικό ελληνικό έργο περιφερειακής εμβέλειας που έχει βραβευθεί σε όλη την ιστορία του θεσμού των Ευρωπαϊκών Βραβείων Δημοσίου Τομέα.
Εμπνευστής της ιδέας για την υλοποίηση του «Οδηγού του Πολίτη» ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων κα Τατιάνα Καλογιάννη, της οποίας η στήριξη ήταν καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία όλου του εγχειρήματος.
Τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, την ευθύνη της υλοποίησης καθώς και τον συντονισμό της ομάδας που ορίσθηκε για την υλοποίηση του Οδηγού του Πολίτη, ανέλαβε ο κος Αλέξανδρος Γέροντας, προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής της Π.Ε. Πρέβεζας της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Ηπείρου.
Τη σχεδίαση και τεχνική υποστήριξη του δικτυακού τόπου ανέλαβε ο κος Νικόλαος Ντέμος, προϊστάμενος του Τμήματος «Σχεδίαση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τον πολίτη» της Διεύθυνσης Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.


Πηγές αναφοράς:

·         Δημοσιογραφικά 264 - εβδομαδιαία εφημερίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης - Διοικητική Μεταρρύθμιση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (σελ. 3)

·         Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Ηπείρου

·         Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα